»  Forside
 »  Historie
 »  Anvendelse
 »  Hvordan
 »  Galleri
 »  Kontakt
 
Hvordan

Hvordan kommer du videre? Ring og hør nærmere, få en tid for en samtale og deraf få mere information. Her vil du så kunne se eksempler på hvordan dit færdige billede kunne fremstå.

Anstrengelserne af det arbejde der bliver lagt i det, både fra min men ikke mindst fra din side skaber resultatet.

Du skal naturligvis være over 18 år for at vi kan lave billeder af dig.

Alle fotos forsynes med fotografens copyright tekst.

Før hver optagelse bliver der udfærdiget og underskrevet en kontrakt omkring ovenstående punkter, så der er lavet en skriftlig aftale om hvad der for eksempel efterfølgende sker og må ske med det udarbejdede fotomateriale.

Et gensidigt punkt i den skriftlige kontrakt er blandt andet at billederne ikke må komme i handel og, eller lægges ud på Internettet.

Der vil derfor også kun være præsenteret ganske få billeder her på sidens galleri.

Når først der er udfærdiget en kontrakt, aftaler vi hvordan og hvad dine billeder skal indeholde.

Selve optagelsen
Selve optagelsen foregår almindeligvis udendørs, hvor vi kan arbejde ugeneret.
At billederne ikke fremkommer i et studie, skyldes den måde jeg har valgt at arbejde på. Billeder lavet i atelier bærer ofte præg af en kedelig ensartethed. For at få dit personlige præg på billederne og for ikke at dine billeder skal ligne andres bruger jeg som oftest naturen som location. Det kan også være at du vælger at få lavet dine billeder i en bygningsruin, stald, fabrikshal, omkring din bil eller hvor som helst. Du bestemmer naturligvis selv hvordan du ønsker dine billeder skal laves, hvilket miljø der skal danne rammerne – skov, strand og så videre. Lige ledes er du også yderst velkommen med alle dine forslag og dine idéer. Hvis du mangler inspiration til ”rammerne”, så finder vi helt sikkert på noget i fællesskab under planlægningen.

Dette giver en masse muligheder og få begrænsninger, stort set er det kun fantasien der sætter begrænsningerne.

Det er nemlig sådan at der stort set altid bliver aftalt en slags ”slagplan” på forhånd, den kan vi selvfølgelig afvige fra som det passer os, men det er også rart for dig at have en idé om hvordan og hvad du skal medbringe af tøj og pynt samt hvad du ellers skal forberede dig på for at få nogle gode billeder med hjem

En sådan optagelse kan godt sammenlignes med en eksamen-situation. Fra startskuddet lyder til slut, gælder det om at få samlet så meget positivt materiale som muligt, for når der er pakket sammen kan tingene ikke laves om. Ligeledes er det også en yderst fornuftig ting at tænke tingene grundigt igennem før du bliver fotograferet og før du forærer et billede væk.

Ud over de klare skarpe fotos, arbejder jeg meget med digital efterbehandling og andre metoder til at ændre billedet fra det oprindelige. Det kan være alt lige fra farver til skarphed, det kan være en kombination af elementer fra flere billeder, alt sammen for at gøre det færdige billede til en oplevelse for modtagerens øjne.

Det er øjet som ser, der bestemmer hvad det ser.
Al kommunikation sker på modtagerens præmisser.

© Copyright 2005 Jims Photo Art